Äntligen har kallelsen till återbesöket kommit

Av nån märklig anledning fick jag kallelsen till återbesök till ortopeden i fredags, undrar om det berodde på att jag beklagade mig både här och på andra ställen??

Jag ska på återbesök den 5/11 och i kallelsen stod det att jag skulle göra röntgen minst 2 timmar innan besöket. Jag tänker iaf gå på röntgen på måndag så jag har det gjort så det inte blir något mer strul.

Det ska bli skönt att få göra röntgen och återbesök, även om jag känner att jag blir bättre för varje dag som går så är det iaf skönt att få det på bild också.

Jag skriver väl mer när jag har varit på återbesöket så ni får veta hur det har gått.

Vill också passa på att tacka alla vänliga själar som följer och läser min blogg för att ni finns där och för all peppning jag fått under hela den här resan. Ni är guld värda ❤

Ha det gott! Kramiz Ankan

Annonser

Om ankanbo

En kvinna i mina bästa år (tror jag) som väntar på steloperation av L5-SI. Förutom att jag har problem med ryggen har jag man, 2 tonårsbarn, 2 katter och två hundar samt ett hus som jag älskar. Jag jobbar med människor och trivs fantastiskt bra på mitt jobb så därför vill jag bara bli bra i ryggen så jag kan börja jobba igen och framför allt leva ett normalt liv!
Det här inlägget postades i Början och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Äntligen har kallelsen till återbesöket kommit

 1. Malin skriver:

  tackar för att du delar dina upplevelser,jag gjorde fusionen 19/8 och har ju blivit lite mera värkfri än sen den 19/9 när jag skrev sist men har värk fortfarande,blir helt slut av att gå 2 km,,men det ska väl bli bättre,däremot domnar benet bort ibland och jag får huggsmärtor:( ska på återbesök 26/11…

 2. Lena skriver:

  Hej! Har hittat din roliga och intressanta blogg och tycker att särskilt tabellen om läkning/härdning var användbar. Jag har klippt in den på min blogg men talat om vart den kommer ifrån, är det ok? Jag gjorde en steloperation den 7 oktober 2013 från kotaTh4 till L1 och min blogg heter ryggrader.blogspot.se.

  • ankanbo skriver:

   Hej Lena!
   Tack för din glada kommentar 🙂 Min sjukgymnast har hjälpt mig otroligt mycket under min ryggresa och har givit mig många goda råd. Bra att fler kan ha användning av det. Klart att det är okej att du använder den på din blogg, då kan ju fler få samma kunskap.
   Lycka till med din fortsatta ryggresa och tänk på att skynda långsamt så du inte överanstränger dig, det är så lätt att dra på sig bakslag som tar lång tid att reparera.
   Kramiz Ankan

 3. Hanna skriver:

  Jag har också gjort en steloperation. Är mycket rörligare men har jävligt ont i ryggen om jag sitter eller står för länge. Det har gått 4 månader och jag vill helst att det ska gå snabbare framåt. Tränar varje dag men att sitta en hel nyårskväll med vänner får jag hoppa över. Julaftonen var asjobbig med allt sittande. Fick ha tens på hela tiden. Böja mig går inte heller, det gör för ont. Lite jobbigt då jag har små barn hemma. Har du fortfarande mycket ryggsmärtor?

  • ankanbo skriver:

   Som du sett i mitt tidigare svar så har jag dragit på mig ett stort bakslag och har mycket värk. Jag mådde ganska bra de första 6 månaderna men sen tyckte jag att jag var så bra att jag kunde göra en massa saker som jag inte hade kunnat göra på länge och då överansträngde jag mig de lux. Så ha tålamod!
   Kramiz Ankan

 4. Marcela skriver:

  Hej, jag har läst din blogg och det gör mig mer kraft och styrka att genomgå min stel operation, det blev en liten chock för mig när teamolmed ringde mig för utprovning av korsett, korsett? frågade jag, jo sade mannen jag pratade med du kommer inte att få några skruvar istället kommer du att använda korsett, Det förändrade nästan hela min bild, eftersom man bör vänta längre tid med träningen, och förmodligen kommer jag att vänta länge innan jag kan köra bil. Jag kan bara lita på min läkare bedömning och en super stor dos av tålamod. Ser att du inte har hunnit att skriva mer om din rehabilitering, hur går det för dig, ser mer stor spänning att läsa din utveckling och framsteg.
  Tack för att du delar med dig!!
  M

  • ankanbo skriver:

   Hej M!
   Skönt att höra att det jag skriver hjälper dig, då har jag nått mitt mål med min blogg – att kunna hjälpa någon med det jag skriver.
   Jag är glad att jag slapp ha skruvar och stag i ryggen som kanske i framtiden skulle kunna ge mig besvär. Korsetten har inte stört mig alls, jag har snarare tyckt att den har varit bra.
   Tålamod tror jag att man måste ha oavsett om man har skruvar eller korsett, min sjukgymnast säger att man inte kan bedöma om operationen har varit lyckad förrän efter 2 år.
   Mitt råd till dig är att du ska ladda med en stor potion tålamod och skynda långsamt. Jag gjorde tyvärr inte det och drog på mig ett stort bakslag som jag fortfarande jobbar hårt för att komma över.
   Lycka till och jag håller mina tummar för att det går bra för dig!
   Kramiz Ankan

 5. Hanna skriver:

  Då kanske man ska se upp med att köra på i 100!!! Men man är ju så less på att inte kunna göra en massa saker så så fort man blir lite bättre vill man göra precis allt. Men man kanske ska vara försiktig då. Nu har det gått 8 månader och jag är mycket bättre. Har fortfarande problem med att sitta på hårda och låga stolar men det går bättre och bättre. Jag kan böja mig nu 🙂

  • ankanbo skriver:

   Ja var verkligen försiktig!!!! Det är inte kul alls att åka på bakslag som gör att man åker ner flera pinnhål 😦 Jag känner precis som dej, att man vill göra en massa saker när man väl äntligen känner att man mår bättre och har mindre ont. Men som min sjukgymnast brukar säga så ska man inte tro att man kan städa i 6 timmar om man bara kan träna i 30minuter, han menar att man ska ha en ballans mellan hur mycket man klarar av att träna och hur mycket man klarar av att göra annat. Skönt att du kan böja dej bättre nu och att det går framåt med sittandet 🙂 Man får försöka uppbringa allt tålamod man bara kan och hoppas att det blir bra en dag. Kramiz Ankan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s